Hoe ziet een bosbad op recept eruit

Een bosbad op recept duurt gemiddeld 3 uur. Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

  • We maken kennis met- en verbinden ons met de plek waar we zijn. Dit doen we door ons tempo te verlagen, te aarden en onze zintuigen te activeren
  • Vervolgens ontvang je één of meerdere uitnodigingen van mij die passen bij het seizoen, de plek of de weersomstandigheden
  • We eindigen met een warme thee en lekkere snack.

 

Sommige deelnemers ervaren plezier, ontspanning en stilte. Voor anderen is het een ingrijpende ervaring die hen weer in contact met hun ware zelf brengt.

 

De bijdrage is € 37,50* per deelnemer. Dit inclusief BTW, thee en een lekkere snack.

(* Bosbaden bij De Tempel: € 42,50)

 

* Voor bosbaden die plaats vinden op Buitenplaats De Tempel wordt een kleine aanvullende bijdrage gevraagd per deelnemer. Deze bijdrage van 5 euro wordt afgedragen aan Natuurmonumenten. Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenplaats. Dus met je bijdrage, draag je mee aan het onderhoud van deze bijzondere plek. 


Verstillen Vertragen Verwonderen

Ontdek de kracht van duurzame verbinding, met zowel de natuur als jezelf, door de helende werking van het bos. Als gids begeleid ik je tijdens een bosbad waarbij de schoonheid, energie en kracht van de natuur centraal staan. Tijdens een bosbad worden al je zintuigen aangesproken, waardoor je een diepere verbinding ervaart met de natuur om je heen. Het bos, waarin alles met elkaar in harmonie is, weerspiegelt onze eigen verbondenheid met de natuur. Het is essentieel om bewust te zijn van deze band, omdat de natuur niet alleen ons voedt, maar ook een plaats biedt om te ontspannen en te genieten.


Waarom een begeleid bosbad?

  • Door mijn begeleiding word je geholpen om te vertragen en vanuit je hoofd in je lichaam te komen
  • Met behulp van de 'Pleasure of Presence' warmen we onze zintuigen op of schudden ze wakker
  • Door het ontvangen van uitnodigingen zul je vertragen, verstillen en je verwonderen
  • Je hoeft zelf niet na te denken over de route en de tijd zodat je je volledig kunt overgeven aan de ervaring
  • Je kunt je volledig ontspannen in de veilige bedding die ik als bosbadgids bied
  • Je  bent met gelijkgestemden en kunt je ervaring delen in de 'circle' als je daar behoefte aan hebt
  • We sluiten af met een theeceremonie en een lekkere versnapering

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een bosbad begeleiden?

Nee. Ik ben gediplomeerd bosbadgids en opgeleid door Forest bathing Academy. Ik heb een intensieve opleiding voor natuur- en forest bathing gevolgd. Er zijn nog maar weinig mensen die deze kwalificaties hebben. Ik ben getraind om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van de volledige zintuiglijke ervaring van bosbaden. Ik ben geen therapeut. De natuur zelf is de therapeut.

Wat is bosbaden niet?

Het is geen zware wandeling of fysieke uitdaging. Je leert ook geen wetenschappelijke namen van dieren, planten of bomen. Je kunt je zwemkleding thuislaten.

Kan iedereen bosbaden?

Een bosbad op recept is bedoeld voor personen van 16 jaar en ouder. Zwangere vrouwen kunnen tot de uitgerekende datum eraan deelnemen, maar we raden je aan om dit bij je arts na te vragen. Senioren en mensen met speciale behoeften zijn ook welkom. Je hoeft bij je aanmelding geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Wel hoor ik graag vooraf als er speciale behoeften zijn zodat ik eventuele aanpassingen kan maken in het programma.

Dit geldt ook voor eventuele allergiën.

Wat moet ik meenemen?

Je kunt je eigen drinkwater mee te nemen, tenzij dit anders is afgesproken. Ik raad je aan dat je alles meeneemt wat je nodig hebt tijdens een normale wandeling. Na het bosbad krijg je iets warms te drinken met een lichte versnapering.

Kledingvoorschriften

Je kleed je aan naar de weersomstandigheden. Bosbaden gaan altijd door mits er onweer of een zware storm woedt. Draag comfortabele, bij voorkeur, waterdichte schoenen. In geval van zonnig weer draag een hoofddeksel en neem zonnebrandcreme mee.

Wildernis EHBO

Ik ben in het bezit van een EHBO certificaat om hulp te bieden indien nodig. Je kunt in contact komen met teken en jeukende planten. Hoewel ik alles zal doen om dit te vermijden, is zelfonderzoek na een bosbad op teken wel aan te bevelen.


Fotogalerij